Test

Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —
Architecture — Urban design — Infrastructure — Landscape —

George V Pavilion— Trumpington, Cambridge

Client(s)

Cambridge City Council

In advance of the village of Trumpington becoming encircled by the Southern Fringe expansion, Cambridge City Council decided to upgrade existing community facilities.

Originally built in the early 1950s, the George V pavilion forms a gateway onto the local recreation ground, but the building had been poorly treated over the preceding 50 years, suffering from vandalism and neglect.

The scheme was developed through a series of public consultation events - ensuring that the new pavilion generated huge support and enthusiasm within the community which it serves. The key aims of the project were to enlarge the building for youth groups, and to restore the connection between internal and external spaces.

The project doubled the original building size to include an extended hall, youth room, a new kitchen, office, accessible toilets, and foyer. A new block of Football Association standard changing rooms was also added alongside the extended building.

The project also sought to extend the pavilion’s usability by forming spaces that could be used ‘out of hours’ – providing light, street furniture, and natural surveillance of spaces.

Coloured mesh forms a giant security shutter which can be completely slid open, and becomes part of the building cladding when closed

5th Studio has recrowned the tired George V pavilion with an overhaul and extension to accommodate the whole neighbourhood.

Ellis Woodman, Building Design

Coloured mesh forms a giant security shutter which can be completely slid open, and becomes part of the cladding of the building when closed
Full-width glazing across the community hall establishes a strong relationship with the surrounding park
Elevation
1 / 0

LONDON Unit 14 21 Wren Street London WC1X 0HF t +44 (0)20 7837 7221 View on Google Maps

CAMBRIDGE Darkroom Gwydir Street Cambridge CB1 2LJ t +44 (0)1223 516009 View on Google Maps

OXFORD 2 King Edward Street Oxford OX1 4HS t +44 (0)1865 684004 View on Google Maps

studio@5thstudio.co.uk

We are keen to receive CVs and short portfolios from Part 1 and Part 2 designers. Please contact us via recruitment@5thstudio.co.uk

We actively encourage qualified applicants from underrepresented backgrounds to apply.